Nazorg

Benodigdheden:

Oogschaduwkwastje

Wimperborsteltje

Milde babyshampoo

Oogmake up reinigingsmiddel, olie-/vetvrij

Kommetje

Het eerste 24-48 uur na een behandeling wimpers niet nat maken ivm goede lijmuitharding en hechting aan de wimpers.

Verwijderen van oogmake-up:

Met een wattenstaafje doordrenkt met olievrij oogmake-upreiniger het strakgetrokken ooglid heel voorzichtig de wimperrand met op- en neerwaartse bewegingen strijken. De kans is groot bij heen en weer bewegingen dat wimperextensions kunnen blijven haken aan het wattenstaafje.

Dagelijkse routine:

Onder de douche (met een zachte douchestraal) of vanuit de wasbakkraan veel water door de wimpers laten lopen, zodat de slaap uit de wimpers wordt gespoeld. Je wilt geen slaap van wekenoud opsparen, om een ooglidontsteking te riskeren.

Bij het wassen van het gezicht niet in de ogen wrijven.

Klaar? Met de wijsvinger overdwars de wimpers omhoogdrukken, zodat het overtollig water eruit geperst wordt. Niet met watjes, handdoek o.i.d., de extensions kunnen daaraan blijven haken. Heel kort de wimpers voorzichtig losborstelen zodat de haartjes recht zijn (anders drogen ze scheef op). Laat het verder luchtdrogen. Nadat de wimpers droog (ca. 10 minuten) zijn verder losborstelen met het wimperborsteltje.

1-3 Keer per week wimperwortels/ooglid grondig reinigen ter voorkoming van ooglidontsteking:

Zie youtube video

Pak een kom, doe een druppel babyshampoo daarin, leng het aan met lauwwarm water, te mengen met het nieuwe schone oogschaduwkwastje. Het kwastje met het water op een gesloten ooglid aanbrengen. Voorzichtig en langzaam met de wimperharen meevegen. Neem het ooglid met de wimperwortels grondig mee. Naspoelen met veel water. Doe dit (natuurlijk) ook bij het andere oog.

Buikslapers:

Last van warrige wimpers bij het ontwaken? Online zijn her en der satijnen kussenslopen te verkrijgen.

NIET:

Plukken, krullen (met wat dan ook) friemelen, trekken aan de wimpers. Haarschachten kunnen permanent beschadigd raken, er groeien dan geen wimpers meer.

Make up??:

Geen liquid eyeliners, maar in plaats daarvan eyeliner van zwarte matte oogschaduw of een eyelinerstift. En mascara op waterbasis, geen waterproof mascara. Normale mascara wekt de wimperextensions los, is lastig te reinigen, er blijven altijd resten bij de extensions met het gevolg van ooglidontsteking!

N.B.: zonder mascara gaan extensions langer mee.

Vergeet niet het wimperborsteltje wekelijks te wassen met de babyshampoo!

Wees vooral lief voor de wimpers en dus schoon!

Zo nu en dan een bezoekje aan de sauna is geen probleem. Dagelijks gebruik kan eerder onderhoud tot gevolg hebben (evenals met zwemmen).

Vakantie:

Gebruik factor 50 (voor kinderen) die wat stroever van textuur is en minder glijdt over het gezicht (die ook beter beschermt). Dun en deppend aanbrengen, vaker op de dag herhalen. Transpiratie op de oogleden regelmatig afnemen. Het zeewater enorm slecht voor wimperextensions. Wanneer het zeewater tussen de wimpers is opgedroogd, voelen die stijf aan door de zeezout en kunnen de eigen wimpers erdoor afbreken. Ook op vakantie is het belangrijk om de wimpers te blijven reinigen.

Tenslotte:

Laat de wimpers om de 2 tot 4 weken opvullen voor een optimaal resultaat.

Neem opgezette oogleden serieus, al is het maar een dag last. Dit kan duiden op een ooglidontsteking, allergie, of een gevolg van niet goed werkende talgkliertjes in de oogleden e.d. Meld dit alstjeblieft en laat je nakijken door de huisarts. Wanneer je wakker wordt met pus aan de wimpers en de ogen niet open kunnen, spoel die weg met lauwwarm water zodat de ogen open kunnen. Met een nat kompres (van afgekoeld gekookt water) de ogen 2-3 maal per dag spoelen (en ga naar de huisarts hiermee!).

Maar mocht je (wimper)pijn hebben van de geplaatste wimperextensions, aarzel niet om contact op te nemen, zodat hier z.s.m. naar gekeken kan worden. Uiteindelijk moet je er plezier van hebben en geen last.

Wil je ze verwijderen, laat het door een professional doen, dat gebeurt met uiterste zorg, zodat er geen schade aan eigen wimpers wordt gebracht.