Wimperextensies

Russian Volume

Vanuit Azië en Amerika is deze techniek van wimperverlenging over komen waaien naar Europa, Wimperextensions One by One, haartje voor haartje. Hierbij wordt ieder wimperhaartje voorzien van een extensie, niet te verwarren met de plukjes/trosjes met haartjes die tussen de eigen wimpers worden geplaatst met siliconenlijm, ook wel bekend als Wimperverlenging.

Het materiaal waarmee de haartjes gemaakt zijn synthetisch (zg. Mink, Silk) of afkomstig uit de vachten van dieren (zg. Real-Mink, wordt haast niet meer aangeboden door salons).

De wimpers komen in verschillende diktes, lengten en krullen voor om de natuurlijke haartjes in verschillende mascaralooks na te kunnen bootsen (naturel tot aan glamour).

Eén van de bedoelingen van wimperextensions is om de vrouw te ontlasten van de dagelijkse rompslomp aan de mascara, met of zonder wimperkruller. Voor de dag begint moeten de wimpers volop in zwart “ornaat”, en indien mogelijk zoveel mogelijk de wimperharen gesepareerd en gelijk aan beide ogen. In de huidige drukke samenleving is tijdwinst in de ochtend zeer welkom. En waarom dan niet het mascararitueel overslaan, met opgemaakte ogen ontwaken? Dagelijks kan dit 15-30 minuten in tijd besparen. Erg handig wanneer je veel onderweg bent, kinderen hebt, een drukke baan hebt, een socializer bent.

Ideaal is om met wimperextensions op vakantie te gaan. Geen zorgen om een blote billen gezicht in het zwembad.

Gemak dient de vrouw:

  • Opstaan stralende oogopslag
  • Dagelijks tijdbesparing
  • Mascara, wimperverf en/of wimperkruller overbodig
  • Groot draagcomfort
  • Bij het douchen, sporten, zwemmen en naar de sauna geen probleem (regelmatig zwemmen en sauna tast de bonding aan)
  • Geen mascaralook verlies bij regen of transpiratie
  • Lengte, dikte en curve aangepast aan uw wensen
  • Geen beschadiging van de eigen wimpers
  • Geen leeftijdgrens

Wimperextensions blijven 2-4 weken mooi, afhankelijk van het gebruik en de levensduur van de natuurlijke wimpers (die hebben een gemiddelde levensduur van 2 maanden, waarna ze uitvallen en weer nieuw aangroeien). Het advies is dan ook om ieder 2-4 weken op te laten vullen.

De tweede vorm van wimperextensions is de veelbesproken Russian Volume Lashes, ook wel 2D t/m 6D (tot soms wel 9D). De haartjes waarmee gewerkt wordt zijn synthetisch en vederlicht (zachtere haartjes dan de One by One methode). Hier worden meerdere (vaak  2-6) losse haartjes geplaatst op 1 eigen wimper. Zo worden de wimpers soms wel verzesvoudigd. Het voordeel hier is dat het naar wens gedoseerd kan worden, het hoeft niet altijd evenvol.

Voor de eigen natuurlijke wimpers is het niet schadelijk. De chirurgische lijm zorgt voor een duurzaam effect. Wel is vereist dat de behandelaar kundig te werk gaat. En wanneer de extensions verwijderd worden krijg je als het ware jouw eigen wimpers weer terug (natuurlijk zijn de wimpers korter dan met extensies en moet je weer wennen aan de make up-loze look).

Heb je een feestje, ga je op vakantie, of zoek je wimpers voor gewoon alledaags? Wij helpen je graag!